Consultancy Skills

Neem contact op indien u meer informatie wenst!

Consultancy Skills II

In de training CONSULTANCY SKILLS 2 leer je hoe je vanaf het begin een stevige indruk maakt op de opdrachtgever, contactpersonen en mensen met wie je op een opdracht gaat samenwerken. Door overzicht, inzicht en toegepaste vaardigheden bekrachtig je je succes. Het omgaan met weerstand is door je omarmt als een van de meest interessante professionele vaardigheden.

Visie op het vakgebied CONSULTANCY

Als consultant neem je ‘jezelf’ en je organisatie mee; de aanpak en kennisinhoud van je organisatie, en je eigen persoonlijke ontwikkeling. Bij de klant pas je dat toe, als individu en in samenwerking. Op deze vier gebieden, zie schema, kan je aan je ontwikkeling en professionaliteit werken.

In deze meer persoonlijk gerichte cursus leer je hoe je persoonlijke kwaliteiten krachtiger inzet en hoe je omgaat met verstorende eigen gedachten en overtuigingen; je wordt authentieker. Je leert onderhandelen en krachtig sturing te geven aan processen in samenwerking met anderen.

Doelgroep

Je hebt al een stevige werkervaring en bent waarschijnlijk een dertiger. Je weet hoe je goed overkomt in gesprekken, maar voelt wel dat er winst te behalen valt in spannende situaties. Je werkt samen in teams van of bij de klant.

Resultaat

Na afloop van deze cursus kan je weerstand in groepen vanuit een stevige basis en inzicht in samenwerkingsdynamieken heel goed hanteren. Je beheerst coachende gesprekstechnieken en durft en kunt tactisch de moeilijkste issues op tafel leggen.

Aanpak

De training is opgezet rond 5 modules en een leerreis van in totaal 5 maanden.
Je leert de drives van mensen te doorzien -basisbehoeften, persoonlijkheid- en hoe je daar goed mee omgaat en op inspeelt.

Na een introductie ga je tijdens een dag de je persoonlijke thema’s onderzoeken met behulp van paardencoaching. In de paardenbak laat het dier direct zien wat er voelbaar is aan je leiderschapsstijl.

Naast intervisie met de andere deelnemers en een keer supervisie door de trainer, het werken aan persoonlijke opdrachten ga je in 2 dagen aan de slag met thema’s als onderhandelen en weerstand in groepen. Acteurs dagen je uit om stevig in je schoenen te staan.

Je investeert een dag in het leren van een heel effectieve coachingstechniek, om daar vervolgens veel mee te gaan oefenen. Je sluit af met een plan van aanpak en mooie relaties met de andere deelnemers.

Voor wie?

Team- en projectmanagers
Professionals

Doorlooptijd training

De doorlooptijd is 5 maanden.

Aantal deelnemers

Aantal deelnemers 6-12

4 x 1 volle dagen

individueel en in leergroepen

Er wordt een persoonlijkheidstest gedaan (ProfileDynamics®). Er zijn online kortere ontmoetingen, en 4x een 1-daagse bijeenkomst. Er wordt gewerkt met intervisiegroepen en leer-logboeken. Opdrachten zijn geënt op de persoonlijke omstandigheden in de praktijk.

Inhoud van de leerreis

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De drives van mensen – inzicht en doorzicht: hoe daar mee om te gaan
  • Weerstand in groepen – opvangen, begrijpen, meeveren, ombuigen
  • Onderhandelen – voor wat hoort wat
  • Coachend leiden– resultaatgerichte begeleiding

Leeropzet

Maatwerk in company groepsleergang
Standaard groepsleergang voor bedrijven en organisaties
Standaard individuele inschrijving

Doorlooptijd leergang

De cursus beslaat 5 maanden, waarvan 4 x 1 volle dagen bijeenkomsten. Tussentijdse opdrachten, individueel en in leergroepen.

Aantal deelnemers

Minimaal: 6, maximaal 12.

Jij hebt een Visie.
Wij hebben een weg om je daar te brengen.
Scroll naar top