Consultancy Skills

Neem contact op indien u meer informatie wenst!

Consultancy Skills I

In de training CONSULTANCY Skills 1 leer je hoe je vanaf het begin een stevige indruk maakt op de opdrachtgever, contactpersonen en mensen met wie je op een opdracht gaat samenwerken. Door overzicht, inzicht en toegepaste vaardigheden bekrachtig je je succes. Het omgaan met weerstand is door je omarmt als een van de meest interessante professionele vaardigheden.

Visie op het vakgebied CONSULTANCY

Als consultant neem je ‘jezelf’ en je organisatie mee; de aanpak en kennisinhoud van je organisatie, en je eigen persoonlijke ontwikkeling. Bij de klant pas je dat toe, als individu en in samenwerking. Op deze vier gebieden, zie schema, kan je aan je ontwikkeling en professionaliteit werken.

In deze eerste, praktisch gerichte cursus leer je de basisvaardigheden: krachtige communicatie en presentatie, stevige samenwerking.

Doelgroep

Je hebt al een paar jaar werkervaring en bent een twintiger, begin dertiger. Je moet een stevige indruk maken bij senior managers en zeer ervaren professionals. Inhoudelijk ben je deskundig en sterk in ontwikkeling.

Resultaat

Na afloop van deze cursus kan je soepel reageren op weerstand. Je herkent signalen en gaat daar professioneel en invoelend mee om. Je overziet het adviestraject en weet in welke fase je wat moet doen. Je innerlijke houding is steviger geworden en je neemt vanuit een dienstbare instelling de leiding in gesprekken en bij meetings.

Aanpak

De training is opgezet rond 5 modules en een leerreis van in totaal 3 maanden.
Je leert de drives van mensen te doorzien -basisbehoeften, persoonlijkheid- en hoe je daar goed mee omgaat en op inspeelt.

Na een introductiemiddag ga je aan de slag met de inzichten van wie je bent en hoe je reageert op de ander. Je leert dat veel reacties van mensen voorspelbaar zijn en hoe je daar soepel mee om gaat.
Een acteur daagt je in de navolgende 4 sessies uit om met die kleuren te oefenen en te spelen.

Naast die inzichten krijg je concrete handvatten om met weerstand om te gaan. Je leert hoe je de zorg, vraag of twijfel achter een weerstand benoemt en hoe je daar vervolgens een verbindende vraag over stelt – om van daaruit verder te gaan met de oplossing.

Tot slot overzie je het proces van een consultancy-traject en in het klein van een gesprek, waarmee je je goed kan voorbereiden op een volgende fase daarin.

Voor wie?

Team- en projectmanagers
Professionals

Doorlooptijd training

De doorlooptijd is 3 maanden.

Aantal deelnemers

Aantal deelnemers 6-12

Online check-in, 5 dagen (5 x 1)

individueel en in leergroepen

Er wordt een persoonlijkheidstest gedaan (ProfileDynamics®). Er zijn online kortere ontmoetingen, en 5x een 1-daagse bijeenkomst. Er wordt gewerkt met intervisiegroepen en leer-logboeken. Opdrachten zijn geënt op de persoonlijke omstandigheden in de praktijk.

Inhoud van de leerreis

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De drives van mensen – inzicht en doorzicht: hoe daar mee om te gaan
  • Weerstand – opvangen, begrijpen, meeveren, ombuigen
  • Fasen in het consultancyproces – aanpak en checklists
  • Gespreksopbouw – resultaatgerichte gespreksvoering

Leeropzet

Maatwerk in company groepsleergang
Standaard groepsleergang voor bedrijven en organisaties
Standaard individuele inschrijving

Doorlooptijd leergang

De cursus beslaat 3 maanden, waarvan 5 x 1 volle dagen bijeenkomsten.Tussentijdse opdrachten, individueel en in leergroepen.
Met een Logboek om de ontwikkeling in bij te houden, en een afsluitend Plan van Aanpak.

Aantal deelnemers
Minimaal: 6, maximaal 12.

Meer informatie: klik hier.

Jij hebt een Visie.
Wij hebben een weg om je daar te brengen.
Scroll naar top