Coachend Leiderschap

Neem contact op indien u meer informatie wenst!

Coachend Leiderschap II – de hogere fundamenten

Mensen definiëren zichzelf aan de hand van zelfbeelden, rollen en capaciteiten. Op welke wijze kun je deze sterk gedragsbepalende innerlijke beeldvormingen gebruiken? Hoe voorkom je destructieve beelden en versterk je de ontwikkeling van hun potentieel?

Wat je leert op deze training

  • Werken met overtuigingen
  • Werken met rollen
  • Werken met verhalen
  • Werken met onderbewuste beelden
  • Werken met bovenbewuste beelden

Iets voor jou

Deze training is bijzonder geschikt voor team- en projectmanagers en professionals die regelmatig in een leiderschapsrol worden geplaatst en al de nodige ervaring hebben met begeleiding en leidinggeven. Je bent nieuwsgierig hoe het kan dat mensen wel iets kunnen willen, maar het toch niet doen. En natuurlijk nog veel meer naar hoe ze wél tot het gewenste handelen komen. Je ziet in dat het minder wakkere bewustzijn hier onderzocht moet worden. Je gelooft erin dat mensen in je team nog veel meer kunnen bereiken en je wilt het beste uit de inzet van allen halen.

Aanpak

Deze training geeft een heel duidelijk inzicht in de verschillende aspecten van het onderbewustzijn en gaat in op hoe je juist het hogere zelfbewustzijn betrekt bij de ontwikkeling van de eigen verantwoordelijkheid van de coachee (medewerker of teamgenoot). Je leert beeldtaal effectief te hanteren en wordt zeer opmerkzaam op uitspraken die saboterend of destructief zijn voor de coachee. Je wordt alert op welke beeldvorming in jou geactiveerd wordt en opkomt en leert deze kwaliteit van imaginatie verder te ontwikkelen.

In deze training ga je ook sterk reflecteren op je eigen scripts, innerlijke beelden en overtuigingen en komt daarin je eigen ‘angels and demons’ tegen. Je leert hoe je innerlijke gewaarwordingen respecteert en de coachee meeneemt in andere zienswijzen die gebruik maken van de beelden – en er zo een constructieve richting aan te geven.

Leeropzet

Online check-in, 2 dagen (1+1), met tussentijds intervisie met andere cursusdeelnemers en 1 supervisie (dagdeel) met de trainer in een groepje van 4. Je sluit af met een Plan van Aanpak voor je verdere leerproces.

Voor wie?

Team- en projectmanagers
Professionals

Doorlooptijd training

3 maanden.

Aantal deelnemers

Aantal deelnemers 8-12

Online check-in, 2 dagen (1+1)

1 supervisie (dagdeel) met de trainer in een groepje van 4.

Jij hebt een Visie.
Wij hebben een weg om je daar te brengen.
Scroll naar top