Jacoba van Egmond

Jacoba van EgmondJacoba van Egmond (1960) startte haar loopbaan in de gezondheidszorg, onder meer in Rwanda, en werkte als docente in het beroepsonderwijs. Ze volgde de docentenopleiding aan de Sociale Academie te Amsterdam en studeerde Pedagogiek met als bijvak Arbeids- en Organisatiepsychologie in Leiden.

Na een tweede periode in Afrika, ditmaal in Kenia, zette ze haar loopbaan voort in het HRM-vak, met als taak organisatie- en beleidsontwikkeling, management development en het coördineren van projecten en onderzoeken.

Als zelfstandig en NOBCO geregistreerd coach en trainer begeleidt zij sinds 2003 mensen in werkgerelateerde en persoonlijke vraagstukken en is zij werkzaam op het gebied van organisatiecoaching, teamcoaching, training en begeleiding van intervisie en supervisie.

Daarnaast leidt Jacoba coaches op aan de post-HBO erkende opleiding tot beroepscoach van de Alba-academie.

Het vermogen van mensen om te veranderen boeit haar. In trajecten brengt ze hun bewustwording en hun zelfsturend vermogen in ontwikkeling en geeft daarbij bijzondere aandacht aan drijfveren, belemmeringen, gedrags- en denkpatronen.

Opleidingen die haar verder vormden zijn: Symbolische Psychologie van Jung, Imaginatie en Psychosynthese in Coaching, Systemisch werken, Transactionele analyse. Het werken met de innerlijke beeldenwereld vormt een belangrijk onderdeel van haar aanpak. Keer op keer ervaart ze als heel bijzonder: hoe mensen kunnen putten uit hun eigen innerlijke beeldenwereld om vervolgens stappen te zetten in het leer- en veranderproces dat zij zijn aangegaan.