Profile dynamics®

trust-vrouw

Testen voor begrip en inzicht

PROTION heeft een licentie voor het afnemen van Profile Dynamics(r)-testen.
Deze testen bieden inzicht in de drijfveren van waaruit mensen denken en handelen. De kracht van dit onderzoeksinstrument is dat drijfveren zeer voorspellend voor gedrag zijn.

Wanneer bekend is waar men door gemotiveerd wordt en waar men juist ‘op leegloopt’, zeker wanneer dit gekoppeld wordt aan een afdelings- of bedrijfsbeeld, kan er actie worden ondernomen. Impulsen uit de bedrijfsomgeving kunnen dan worden aangesterkt of worden afgeremd. Het effect is dat medewerkers beter gaan communiceren en samenwerken.

De informatie van Profile Dynamics® wordt op de volgende werkgebieden succesvol ingezet:

  • Communiceren
  • Samenwerken
  • Leidinggeven
  • Probleem oplossing
  • Kwaliteitsbeleving

Test aanvraag

Wanneer u een test afneemt, ontvangt u een inlogcode en kunt u de test via een website invullen. U ontvangt naast het profiel, afhankelijk van de afspraken, een mondelinge en/of schriftelijke toelichting op uw uitslag van de test.
Kostprijs test: € 185,-, excl. mondelinge toelichting, incl. samenvatting en testprofiel.
Mondelinge toelichting 1 uur: € 125,-.

Test aanvragen

Meer informatie: www.profiledynamics.nl

Kennisbasis van de testen: Dr. C.W. Graves en Spiral Dynamics®

gravesDe basis van het gedachtegoed achter EnergyDrives® is ontwikkeld door Dr. Clare W. Graves  (1914-1986; zie foto). Deze Union College professor heeft het tot zijn levenswerk gemaakt een alomvattende theorie van het menselijk gedrag op te stellen. Daaruit kwam een model, dat er in het kort op neer komt dat naarmate de omgeving van de mens complexer wordt, hij steeds meer inventief en complexer gedrag zal ontwikkelen. Graves vond 8 waardesystemen waarmee een groot deel van iemands gedrag te meten en te verklaren is.

 

Dschemae kracht schuilt er ook in dat dit model open is; er is ruimte voor een volgende fase van ontwikkeling, en nog één, en nog één. Dit in tegenstelling tot bijna alle andere modellen, welke statisch en gesloten zijn en een eindpunt aan de ontwikkeling van een individu of organisatie suggereren.

Om het model voor het grote publiek toegankelijk te maken, hebben Don Beck en Chris  Cowan het vertaald naar een model dat werkt met kleurcodes en welke erg bekend is geworden onder de naam ‘Spiral Dynamics®’.