Synergy Report: Onderbewustzijn in teams meetbaar gemaakt

Bekijk deze nieuwsbrief online.

Logo Protion

         Synergy report | jaargang 1 | Februari 2014, #3 | Onderbewustzijn in teams

  

Beste Bezoeker,

Synergie kan zichtbaar worden gemaakt; de synergiemeter
Elke manager wil synergie in zijn team, anders is het geen team. Maar helaas is de synergie niet altijd optimaal, sterker nog, het team werkt zichzelf mogelijk tegen.

Interessant is dat individuele teamleden haarfijn aanvoelen op welk niveau het 'synergiepeil' staat. En als het aan de leden wordt gevraagd een rapportcijfer te geven voor de op dat moment beleefde synergie, dan geven ze bijna altijd met slechts een kleine variatie hetzelfde rapportcijfer.

Dit gedeelde onderbewustzijn kan dus heel goed gebruikt worden om een status update te doen. 
Vraagt u zelf maar eens bij een eerstvolgende meeting of iedereen een rapportcijfer wil geven voor de op dat moment gevoelde synergie. 

Vanuit het gegeven cijfer kan natuurlijk doorgevraagd worden; hoe kan het cijfer verhoogd worden, wat hebben we dan nodig als team, welke obstakels liggen er tussen het huidige beleven en het gewenste beleven van synergie?

Nadat een team een paar keer hiermee heeft geoefend, kan het zelfstandig en heel neutraal deze 'scan' gebruiken om issues aan te kaarten. Enige goede gesprekstechnieken zijn dan wel gewenst, maar ook hier werkt op de achtergrond de scan mee. Wanneer de synergie laag is, kan net zo lang gezocht worden tot de scan weer oploopt en men de juiste toonzetting heeft gevonden.

Meedogenloos geweten
Op een bepaalde manier is dit een meedogenloos instrument; het sluit aan op ons geweten, dat onafhankelijk van argumenten aan ons onze eigen waarheid presenteert. Er is geen ontkomen aan, de verantwoordelijkheid wordt klip & klaar; doet het team wel wat of niets met een lage score? 

Wanneer u meer informatie wilt over de werking en toepassing van de Synergiemeter, kunt u doorklikken naar: Synergy Empowerment  
     
 
   203 Hans Kunneman lage resolutie

201 Synergiemeter afb 1

Avond van 3 april: Synergie lezing

Hans Kunneman weet als musicus en leraar aan het Conservatorium alles over afstemming en harmonie, over inzetten en reageren vanuit een diepere bron. Vanuit die kennis ontwikkelde hij de Synergiemeter, waarmee teams een accurate indruk kunnen afgeven van hun synergie, om er vervolgens versterkte synergie mee te creëren.

In anderhalf uur neemt hij u mee om te onderzoeken hoe synergie tot stand komt in in uw team. Deze workshop gaat niet over kennis, maar over weten. Niet over denken, maar over voelen en resoneren. 

De kosten zijn slechts € 30,-, 2e persoon gratis. Locatie: bij Utrecht. Ontvangst: 19u, aanvang 19.30u, einde 21u. Naborrelen: 22u.

Meer info:     Synergyempowerment.nl

Inschrijven:  naar Protion contactpagina. Vul uw gegevens in en vermeld: lezing 3 april.

 
 
 
 

Systemisch werken: 13 maart

Diepgaand inzicht verwerven
Synergie heeft alles te maken met inzicht in hoe systemen (teams, organisaties, families) werken. Of wat ze juist blokkeert en ervan weerhoudt om synergetisch te werken. 'Organisatieopstellingen' is een werkvorm waarbij het onderbewuste weten van een team bewust wordt gemaakt.

Als leidinggevende, of als taakverantwoordelijk in het werken met teams, is het meemaken van een organisatieopstelling een bijzonder diepgaande ervaring, die de kijk op teams verandert.

 

26 Particuliere coaching 000017034294XSmall

Opstellingen Instituut Midden-Nederland verzorgt elke tweede donderdag (13 maart eerstvolgende) workshops hiermee. Als er een belangrijk probleem is of een situatie die u wilt doorgronden in zijn dynamiek, onderzoek dat eens op deze manier. U gaat met zeer verhelderde inzichten en oplossingsmogelijkheden weer naar de organisatie terug.

Naar meer informatie over opstellingen voor meer synergie

 
 
 
 
     
5b working place 000008673074Medium   

 Kennis Maken

Op zoek naar stabiele en betrouwbare leverancier van training,
coaching en organisatieontwikkeling?
Maak kennis met Protion door gebruik te maken
van één van de aantrekkelijke acties!

Lees meer over aanbiedingen

 
 
 
 

 

logo-protionProtion is een trainings-, coachings- en organisatieontwikkelingsbureau.


Een krachtige netwerkorganisatie die zich al sinds 1998 bewijst. Van missie- en visieontwikkeling, via veranderbegeleiding tot aan team- en individuele coaching; als het om mensen gaat brengt u samen met ons uw organisatie op koers om uw doelen en resultaten te bereiken.

Wanneer u kennis met ons maakt, bewijzen wij onze kwaliteit.

Neem vrijblijvend contact met ons op.


Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?