Protion Nieuwsbrief

Bekijk deze nieuwsbrief online.

Logo Protion

         Synergy Report | Jaargang 1 | Februari 2013, #3 |  aabb

  

Hallo Bezoeker,

13 februari: Kennismaking en werken met het bijsturen van drijvende krachten in je team (of privéleven) Broeiende problemen
We weten allemaal dat er 'onderhuids' van alles kan broeien. Soms komt het dan ook tot een uitbarsting. In teams of in relaties met collega's zit je daar niet op te wachten; meestentijds wordt het als erg onprofessioneel gezien. Niettemin kan het de lucht opklaren en mogelijk begrijpen de teamleden elkaar dan beter, als er ook ruimte was om er naderhand over te praten. Vaak echter verharden situaties zich, met in enkele gevallen de consequentie dat het team niet meer functioneert en (deels) ontbonden of opnieuw samengesteld moet worden.


66 poppetjes in opstelling

Aanpak
Organisatieopstellingen is een werkvorm waarbij de onderhuidse spanningen en verhoudingen letterlijk zichtbaar worden gemaakt. De werkvorm kenmerkt zich door het gebruik van representanten, andere aanwezigen dus, die zich lenen om letterlijk in een rol te stappen. Dat kan bijvoorbeeld de rol van directeur zijn, of van manager, of die van een medewerker, etc. Ook 'het doel van het team', of 'de doelgroep' kan worden opgesteld, dat wil zeggen dat iemand zich de rol 'eigen maakt' en zich 'inleeft' in datgene wat hij of zij representeert. Dit gebeurt in luttele seconden.

Tot verbazing van mensen die het nog nooit hebben meegemaakt, zijn de representanten, de rolspelers, in staat om zeer precies de essentiële verhoudingen van de elementen (= alle spelers in het veld) weer te geven. Dit geeft de situatie dan weer zoals die is.

Vervolgens zorgen de begeleiders ervoor dat deze situatie in beweging komt, door letterlijk met de representanten te gaan schuiven, ze vragen te stellen, suggesties te doen. Er ontstaan oplossingsrichtingen, waaruit de vragensteller dan lering kan trekken. 

Omdat de werkvorm een totaal-ervaring is, (zien-horen-voelen en meer; alles is aanwezig), maakt ie een diepe indruk op de vragensteller, die daarmee brede oplossingsmogelijkheden doorziet.

De ervaring meemaken
Op donderdag 13 februari kun je 's middags en organisatievraag inbrengen, of de werkvorm als deelnemer meemaken. 
's Ochtends is er mogelijkheid om privévragen in te brengen, de werkvorm heet dan familieopstellingen.

Voor meer informatie over de werkvorm, plaats (Hoogland bij Amersfoort), kosten (vallen mee) en dergelijke te bekijken: 

Opstellingen Instituut Midden Nederland

Door wie
De begeleiders zijn:

Sandra Schouten   Wim van Dam lage resolutie

Sandra Schouten                 Wim van Dam
HRM-specialist, coach        Trainer, coach


Graag tot 13 februari!!


Sandra en Wim

PS: Er zijn ook andere data beschikbaar

  
 

 

logo-protionProtion is een trainings-, coachings- en organisatieontwikkelingsbureau.

Een krachtige netwerkorganisatie die zich al sinds 1998 bewijst. Van missie- en visieontwikkeling, via veranderbegeleiding tot aan team- en individuele coaching; als het om mensen gaat brengt u samen met ons uw organisatie op koers om uw doelen en resultaten te bereiken.

Wanneer u kennis met ons maakt, bewijzen wij onze kwaliteit.

Neem vrijblijvend contact met ons op.Dit is de tweede keer dat de nieuwsbrief verschijnt. Helaas ging de eerste keer iets mis met de afmeldfunctie. Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?