Wim van Dam schreef twee boeken.

INSPIREREND LEIDINGGEVEN

boek1Stel uzelf een doel en u ziet het dichterbij komen. Wie zijn gedachten beheerst, heeft dus een enorm potentieel om veranderingen in te zetten. Maar hoe inspireert en motiveert u anderen? Hoe zorgt u ervoor dat alle neuzen in uw bedrijf dezelfde kant op staan?

Met 'Inspirerend leiding geven' leert u hoe u medewerkers, collega's en zelfs hele organisaties kunt inspireren en de valkuil van tegenwerking kunt omzeilen. Zo kunt u een verschil maken.
Bestellen

 


MOTIVERENDE FUNCTIONERINGS- EN BEOORDELINGSGESPREKKEN

boek2

Functionerings- en beoordelingsgesprekken; communicatie met een hoog risicogehalte! Zowel bij de werknemer als bij de manager bestaat vaak veel weerstand tegen deze - meestal verplichte - gesprekken. En regelmatig gaat het dan ook mis: de medewerker raakt gedemotiveerd en de manager brandt af.

Een rigide systematiek, een slechte voorbereiding, gebrek aan inzicht of een ongenuanceerde vorm van feedback zijn vaak de oorzaak van een gesprek met een slechte afloop. Hoe kunt u ervoor zorgen dat ook uw medewerker het gesprek tevreden afrondt? Dat uw medewerker zich zélf verantwoordelijk voelt voor zijn eigen groei en prestaties? Dit kan alleen als hij gemotiveerd is.

Hoe u dat sterk kunt beïnvloeden, leest u in dit boek. De keuzevrijheid van zowel de werknemer als de manager staat hierbij centraal. Zo worden de functionerings- en beoordelingsgesprekken een onderdeel van het groeiproces van uw onderneming.
Het boek is uitverkocht.


 

ARTIKELEN

Artikelen van de hand van Wim van Dam zijn verschenen in
Oculus: een 5-delige serie over marketing voor individuele opticiens.
MarketingRendement: over onderhandelen
Sales: Over Kernkwaliteiten, over Onderhandelen, over Time Creation, over Conflicthantering en over Spiritueel Leiderschap.
Het Forté huismagazine: over Verkopen en over de veranderende automarkt.
Wanneer u dit wenst kunt u de artikelen opvragen middels de Vragen? –rubriek bij Contact.